Over Basten Bewindvoering

Basten Bewindvoering is opgericht door Erika Basten-van der Heijden.

Ik heb 15 jaar kennis en ervaring op gedaan in de zakelijke, financiële en juridische dienstverlening. Deze ervaring en kennis, maar ook de opgedane contacten, gebruik ik nu om particulieren te helpen hun huishoudboekje weer in orde te krijgen.

Door korte lijnen tussen bewindvoerder, cliënten en hulpverlenende instanties zorg ik voor laagdrempelig en persoonlijk contact. Het zijn immers de financiën van de cliënten die ik beheer en daar waar mogelijk, probeer ik hen er ook bij te betrekken. Op die manier blijven cliënten wél feeling houden met hun eigen geldzaken. Het is en blijft tenslotte hun portemonnee.

Als bewindvoerder ga ik discreet en integer om met de gegevens van mijn cliënten. Daarnaast houd ik van open, eerlijke en duidelijke communicatie. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Door duidelijke communicatie kun je, ook wanneer de feitelijke afstand groot is, de persoonlijke afstand kleiner maken.

Een kennismakingsgesprek en intake vindt plaats bij de betrokkene thuis. Zo is alle papierwinkel bij de hand en krijg ik een goede indruk van de persoonlijke situatie van betrokkene. Ook de boedelbeschrijving die na aanvang van het bewind moet worden opgesteld en de jaarlijkse Rekening en Verantwoording bespreek ik bij de mensen thuis. Dit is voor mensen zelf het meest praktisch en voor mij een goede manier om te zien hoe de echte situatie van betrokkene op dat moment is.